کد خبر : 1072
تاريخ ثبت خبر : 16 جولای 2017
ساعت بارگزاری خبر : 3:00 ب.ظ

معرفی مقاله:


تحلیل مضمون محتوای «مردم» در اندیشه سیاسی امام خمینی

بنیان‌گذار جمهوری اسلامی برای «ملت» در نظام اسلامی، جایگاه والایی قائل بود و سخن معروف ایشان که «میزان رأی ملت است»، تأیید این مطلب است و به ملتی اشاره دارد که به آگاهی سیاسی، بصیرت و بینش اجتماعی دست یافته است.

به گزارش مَنا مقاله «تحلیل مضمون محتوای «مردم» در اندیشه سیاسی امام خمینی» از خانم رقیه جاویدی و حجت الاسلام دکتر غلامرضا بهروزی لک در فصلنامه علمی پژوهشی  علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) (دوره ۱۹، شماره ۷۵ – پاییز ۹۵) به چاپ رسیده که چکیده و فایل اصلی آن در ادامه می‌آید.

   موضوع مقاله حاضر، تحلیل مضمون محتوای مردم در اندیشه سیاسی امام خمینی است. ایده مردم در اندیشه و نظریه ایشان، ایده ‏ای مهم و کلیدی است. اینکه از نظر امام، منظور از مردم چیست و چه مفهومی از آن در نظام سیاسی به‏ کار برده شده است، نیازمند بررسی و پژوهش است. در این مقاله، چیستی دال «مردم» در اندیشه سیاسی ایشان، با روش کیفی تحلیل مضمون و به‏ کارگیری نرم‌افزار MAXQDA بررسی شده است.

    با توجه به بررسی سخنان امام خمینی درباره ویژگی‌های مردم، حقوق ملت، جایگاه و نقش ملت در نظام اسلامی و شاخص‌های ملت در نظام اسلامی می‌توان نتیجه گرفت که ایشان در فرایند سیاسی و اجتماعی و نیز صحنه‌های مشارکتی و جمعی، افراد را به‏ مثابه یک کل در نظر گرفته و آنها را با واژه «ملت» خطاب کرده‌اند. در همین راستا، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی برای «ملت» در نظام اسلامی، جایگاه والایی قائل بود و سخن معروف ایشان که «میزان رأی ملت است»، تأیید این مطلب است و به ملتی اشاره دارد که به آگاهی سیاسی، بصیرت و بینش اجتماعی دست یافته است و با قرار گرفتن در فرایند سیاسی ـ اجتماعی، اقدام به عمل مشارکتی ـ جمعی می‌کند. از نظر ایشان، رأی و نظر چنین ملتی برای نظام اسلامی، میزان و معیار عمل و تصمیم‌گیری است.

               فایل اصل مقاله: تحلیل مضمون محتوای «مردم» در اندیشه سیاسی امام خمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *