تاريخ ثبت خبر : 5 نوامبر 2017

شرایط دریافت جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی و مروری بر برگزیدگان آن

از سال 92 تاکنون سه دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی برگزار گردیده و به افرادی که سرجمع به پیشرفت علوم انسانیِ اسلامی و افزایش دارایی‌های علمی آن در رشته‌های کلیدی کمک نموده جوایزی اهدا گردیده است.

به گزارش مرکز نوآوری و ایده‌پردازی علوم انسانی اسلامی (مَنا) کمیته اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی از سال ۱۳۹۲ همزمان با اختتامیه دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی اقدام به اعطای جایز جهانی نمود. با عنایت به فلسفه وجودی این جایزه، کمیته اعطای جایزه به انتخاب افرادی اهتمام دارد که فراتر از ارائه یک یا چند نظریه ممتاز، صاحب تلاش‌های متنوعی باشند که سرجمع به پیشرفت علوم انسانیِ اسلامی و افزایش دارایی‌های علمی آن در رشته‌های کلیدی کمک نموده و جامعه علمی بتواند با اتکاء به ظرفیت‌های آنان، به راه خود بهتر از گذشته ادامه دهد.

از سال ۱۳۹۲ تاکنون سه دوره جایزه جهانی به نظریه‌پردزان حوزه علوم انسانی اسلامی اعطا گردیده که در ادامه مروری اجمالی بر برگزیدگان این سه دوره می‌شود.

اوّلین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در سال ۱۳۹۲:

تجلیل از مقام علمی دو تن از چهره‌های برجسته جهان اسلام:

1. حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی (دامت برکاته)
  2. حضرت آیت الله محمدتقی مصباح یزدی (دامت برکاته)

برگزیدگان:

1. آیت الله دکتر علیرضا اعرافی (نظریه‌پرداز در زمینه تعلیم و تربیت اسلامی)
  2. پروفسور مسعود العالم چودری (نظریه‌پرداز در زمینه اقتصاد اسلامی)
  3. حجت‌الاسلام و المسلمین سید عباس موسویان (نظریه‌پرداز در زمینه بانکداری اسلامی)

دومین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در سال ۱۳۹۴:

تجلیل از مقام علمی:

1. مرحوم حضرت آیت الله محمدرضا مهدوی‌کنی (رحمت الله علیه) (بنیان گذاری و به بلوغ رسانی دانشگاه امام صادق «علیه‌السلام» به عنوان نخستین دانشگاه علوم انسانی اسلامی در ایران)

برگزیدگان:

1. آیت الله ابوالقاسم علیدوست (نظریه‌پرداز در زمینه مناسبات فقه و علوم انسانی)
  2. دکتر مسعود درخشان (نظریه‌پرداز در زمینه اقتصاد اسلامی)
  3. دکتر عباس میرآخور (نظریه‌پرداز در زمینه اقتصاد اسلامی)

سومین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در سال ۱۳۹۶:

تجلیل از مقام علمی:

1. استاد طه عبدالرحمن ( از کشور مراکش به خاطر ارائه دیدگاه های ممتاز در عرصه معناشناختی و فلسفه زبان، و برقراری ارتباط بین این حوزه و اندیشه سیاسی اسلام، که سرجمع به تثبیت تفکر علوم انسانیِ اسلامی در جهان اسلام منجر شده)

برگزیدگان:

1. حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید پارسانیا (نظریه‌پرداز در زمینه فلسفه علوم اجتماعی)
  2. دکتر حسن سبحانی (نظریه‌پرداز در زمینه اقتصاد اسلامی)
  3. حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه (نظریه‌پرداز در زمینه فلسفه علوم انسانیِ اسلامی).