کد خبر : 1678
تاريخ ثبت خبر : 18 دسامبر 2017
ساعت بارگزاری خبر : 6:26 ب.ظ

معرفی مقاله در حوزه اقتصاد اسلامی:


شناسایی و اولویت‌بندی معیارهای تأمین مالی مطلوب در بازار سرمایه اسلامی از منظر اقتصاد مقاومتی

   نتایج تحقیق حاکی از آن است که معیار ریسک و بازدهی به ترتیب با رتبه 77/. و 76/.  برای سرمایه‌گذاران از اهمّیت بالاتری نسبت به سایر معیارها برخوردار بوده است. 

به گزارش مرکز نوآوری و ایده پردازی علوم انسانی اسلامی (مَنا) مقاله «شناسایی و اولویت‌بندی معیارهای تأمین مالی مطلوب در بازار سرمایه اسلامی از منظر اقتصاد مقاومتی» از آقای رضا یارمحمدی (دانشجوی دکتری مدیریت مالی دانشگاه امام صادق «علیه‌السلام»)، دکتر عادل آذر (استاد دانشکده مدیریت، دانشگاه تربیت مدرس)، حجت‌الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی مقدم (دانشیار دانشکده الهیات، دانشگاه امام صادق «علیه‌السلام»)،  در دو فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات اقتصاد اسلامی، سال نهم، شماره دوم (پیاپی۱۸ )، بهار و تابستان ۱۳۹۶، صص۸۷ـ۱۱۶ به چاپ رسیده که چکیده و اصل مقاله در ادامه می آید.

 

چکیده:

به جهت اهمّیت ساختار مالی در زمینه‌های مختلف، شناخت عوامل عمده‌ای که در تأمین مالی طرح‌ها و بنگاه‌ها تأثیرگذار هستند، قابل توجه و مهم است تا از این طریق هر شرکت بتواند با در نظر گرفتن آن عوامل تعیین کننده و مؤثر و میزان تأثیر هر کدام در ارتباط با ساختار مالی خود برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری نماید.

   در پژوهش حاضر براساس ادبیات موضوع، معیارهای تأمین مالی مطلوب در بازار سرمایه اسلامی از منظر اقتصاد مقاومتی در ۳۱ معیار مختلف احصاء گردید. با توجه به مصاحبه‌های انجام شده با خبرگان این معیارها از منظر تأمین مالی کننده، تأمین مالی شونده، نهادهای مکمل و بالاخره از منظر کلان اقتصادی دسته‌بندی شد. در گام بعد پرسش‌نامه‌هایی مبتنی بر عوامل به دست آمده تهیه گردید و در اختیار خبرگان بازار سرمایه قرار گرفت.

  در ادامه براساس روش تاپسیس معیارها رتبه‌بندی شد. اساس این روش، انتخاب گزینه‌ای است که کمترین فاصله را از جواب ایده‌آل مثبت و بیشترین فاصله را از جواب ایده‌آل منفی  دارد.

   نتایج تحقیق حاکی از آن است که معیار ریسک و بازدهی به ترتیب با رتبه ۷۷/. و ۷۶/.  برای سرمایه‌گذاران از اهمّیت بالاتری نسبت به سایر معیارها برخوردار بوده و همچنین معیار نقدشوندگی ابزارهای تأمین مالی با رتبه ۷۰/. برای نهادهای مکمل، توجیه‌پذیری تأمین مالی با رتبه ۷۱/. و همسویی ابزارهای تأمین مالی با عدالت اقتصادی با رتبه ۶۴/. بیشترین میزان اهمّیت را به خود اختصاص دادند.

 

اصل مقاله: شناسایی و اولویت بندی معیارهای تامین مالی مطلوب…

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *