کد خبر : 1821
تاريخ ثبت خبر : 25 مارس 2018
ساعت بارگزاری خبر : 8:32 ق.ظ

معرفی مقاله:


«نظام‎‌سازی» در نگاه تفسیری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظلّه)

در رويكرد تفسيري رهبر انقلاب اسلامي، كه رويكردي اجتماعي و تمدني است، «نظام‌سازی» رکن اصلی و مبنای عملی «دکترین انتظار» است.

به گزارش مرکز نوآوری و ایده پردازی علوم انسانی اسلامی (مَنا) مقاله ««نظام‎‌سازی» در نگاه تفسیری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظلّه)» از  محمد عینی‌زاده (موحد) (دانشجوی دکتری تفسیر تطبیقی دانشگاه قم) و حجت‌الاسلام دکتر سید رضا مؤدب (استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم) در دو فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات قرآن و حدیث، دوره ۱۱، شماره ۲۱، پائیز و زمستان ۱۳۹۶، صص۱۷۵ـ۱۵۳ به چاپ رسیده که چکیده و اصل مقاله در ادامه می‌آید.

چکیده

این نوشتار، جستاری است درباره «نظام‌سازی» در اندیشه تفسیری رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، که یکی از ارکان و مبانی عملی «دکترین انتظار» در دیدگاه ایشان است. در نگاه تفسیری آیت‌الله خامنه‌ای (مد ظلّه)، روش انبیا در تحقق هدف دین، موعظه و منبر یا ارائه مکتب فکری و فلسفی نیست، چراکه آنها روش تربیت فردی است و نمی‌تواند با هدف انبیا که تربیت همه بشریت است، تناسب داشته باشد.

  رهبر معظم انقلاب، با استفاده از نگاه کلان‌نگر به تفسیر که حاصل نگرش اجتماعی و تمدنی به قرآن کریم است، روش انبیا را، ایجاد محیط مناسب پرورش انسان‌ها می‌دانند که می‌تواند به‌صورت کلان، بشریت را تربیت و هدف دین را محقق سازد. این محیط با ایجاد بسترها، نظام‌ها، نهادها، سازوکارها و قوانین و مقررات لازم در عرصه‌های کلان جامعه فراهم می‌شود. فرایندی که این محیط را در این عرصه‌ها ایجاد می‌کند، «نظام‌سازی» است. آیه ۲۵ سوره حدید و آیه ۱۵۷ سوره اعراف در تفسیر رهبر معظم انقلاب شاهدی بر نظریه است. و نیز آیاتی از سوره حج که اقامه نماز، پرداخت زکات، امربه‌معروف و نهی از منکر را از امور نظام‌ساز معرفی می‌کنند.

 

دریافت اصل مقاله: نظام سازی در نگاه تفسیری آیت الله خامنه ای

برچسب‌ها:,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *