به گزارش روابط عمومی مَنا اوّلین جلسه شورای علمی نشست نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی با موضوع « همفکری در خصوص برنامه کمیسیونهای تخصصی نشست»، روز دوشنبه مورخ ۱۹/ ۶/ ۱۳۹۷ در دانشگاه امام صادق «علیه السلام» با حضور دکتر محمدمهدی اسماعیلی (رئیس کمیسیون علوم سیاسی اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، دکتر مرتضی جوانعلیآذر (رئیس کمیسیون مدیریت اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق «علیه السلام»)، دکتر محمدجواد رضائی (عضو کمیته علمی اقتصاد اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد)، دکتر مالک شجاعی جشوقانی (رئیس کمیسیون فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)، دکتر محمد نعمتی(رئیس مَنا) و روح الله داوری (کارشناس مرکز) به شرح ذیل برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر نعمتی گزارشی از عملکرد مَنا ارائه کرد و گفت با بعضی از مراکز جلساتی داشتهایم و قرار شده با همکاری این مراکز از پژوهشگران جوان حمایت شود.
در ادامه ایشان به چرایی و اهمّیت نشست نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی اشاره کرد و بیان کرد اوّلین نشست با این اهداف برگزار میشود:
رئیس منا در رابطه با برنامههای نشست گفت: مهمترین برنامه نشست، برگزاری کمیسیونهای تخصصی است و با توجه به محدودیتی که وجود دارد، اولویت ما برگزاری کمیسیونهای تخصصی اقتصاد اسلامی، مدیریت اسلامی، علوم سیاسی اسلامی، جامعهشناسی و ارتباطات اسلامی، فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی است.
ایشان از رؤسای کمیسیونها خواستند که پیشنهادات خود را در رابطه با سطح شرکتکنندگان، ارائه دهندگان مقاله، مدت زمان نشست و حضور اساتید صاحبنظر ارائه دهند.
در ادامه جلسه، دکتر شجاعی (رئیس کمیسیون فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی) در رابطه با این نشست گفت: گفت و گوهای میانرشتهای بسیار مهم است و در اوّلین نشست نباید دنبال خروجی باشیم و آنچه مهم است، آشنایی افراد و هستههای علمی مختلف با یکدیگر است. همچنین کارآمدی علوم انسانی بسیار مهم است و برنامه کمیسیونها بایستی به این سمت سوق داده شود.
ایشان سطح شرکتکنندگان را دانشجویان دکتری یا دانشآموختگان دکتری که علاوه بر دغدغه علوم انسانی اسلامی، ایدهای هم دارند، پیشنهاد داد.
رئیس کمیسیون فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی افزود: اگر برنامه یک روز باشد بهتر است و پیشنهاد میشود در ابتدا مسئولین کمیسیونها برنامههای خود را ارائه و سپس کمیسیونها کار خود را شروع کنند و در پایان نیز مسئولین کمیسیونها جمعبندی برنامه کمیسیون تخصصی خود را ارائه دهند.
پس از دکتر شجاعی، دکتر اسماعیلی (رئیس کمیسیون علوم سیاسی اسلامی) پیشنهادات خود را در رابطه با نشست نخبگان جوان اینچنین بیان کرد: بایستی در علوم انسانی اسلامی با مسائل جامعه درگیر باشیم؛ یعنی مقالهها و ایدههایی در اولویت ارائه و حمایت باشند که مرتبط با مسائل عینی و روز جامعه باشند و اولویت ما در کمیسیون علوم سیاسی اسلامی، چنین نگاهی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: پیشنهاد بنده برای مدت زمان نشست، یک روز است و مکان پیشنهادی نیز دانشگاه امام صادق «علیه السلام» است.
در ادامه جلسه شورای علمی نشست نخبگان جوان علوم انسانی اسلامی، دکتر جوانعلیآذر (رئیس کمیسیون مدیریت اسلامی) بیان کرد: پیشنهاد بنده برای شرکتکنندگانِ کمیسیون مدیریت اسلامی، اساتید جوان و نخبگان دانشگاههای مختلف کشور است که قبلاً لیستی از اساتید و اعضای کمیته علمی برای کارشناس مَنا ارسال شده است.
رئیس کمیسیون مدیریت اسلامی در ادامه به موضوع کمیسیون مدیریت اسلامی اشاره کرد و بیان کرد اولویت این کمیسیون، کارآمدی مدیریت اسلامی است و از مقالههایی که مرتبط با این موضوع باشد، استقبال میشود.
دکتر محمدجواد رضایی (عضو کمیته علمی اقتصاد اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد) نیز برکارآمدی علوم انسانی اسلامی و مواجه شدن با مسائل روز و همچنین گفت و گوهای میانرشتهای تأکید کرد.
در پایان نشست، دکتر نعمتی ضمن تشکر از همه اساتید، به نکات مهم و جمعبندی جلسه پرداخت:
۱) با توجه به محدودیتها و ملاحظات و نظر اساتید، دعوت از اساتید برجسته لازم نیست.
۲) شرکت کنندگان در نشست، افراد نخبه از اساتید جوان، طلبههای جوان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از تمام استانهای کشور باشد.
۳) هر کمیسیون، افراد شرکت کننده، اعضای کمیته علمی و ارائهدهندگان مقاله را با همکاری دبیرخانه معرفی کند.
۴) نشست روز ۵شنبه مورخ ۱۹/ ۷/ ۹۷ در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید